top of page

Cum poţi primi 200.000 lei de la stat ca să îţi deschizi un salon de înfrumuseţare?


Dacă vrei să îţi deschizi un coafor sau un salon de înfrumuseţare, a venit momentul să faci acest pas. Pe de-o parte, prin Programul Start-up Nation – Romania, poţi primi un ajutor nerambursabil de 200.000 lei (aproximativ 44.000 Euro) pentru a porni această afacere. Pe de altă parte, conform datelor oficiale, business-urile din acest domeniu au crescut în 2016 cu 70% faţă de 2015, o creştere fără concurenţă pe segmentul serviciilor.

În România există aproximativ 20.000 de afaceri înregistrate în acestă branşă, număr care nu acoperă nici măcar cererea celor 10 milioane de femei, dintre care mai mult de jumătate trăiesc în mediul urban. Creşterea remarcabilă a profiturilor coafoarelor şi saloanelor de înfrumuseţare este pusă pe seama creşterii veniturilor, dar şi pe dorinţa tot mai mare a doamnelor şi domnilor să arate bine. Cele mai mari încasări le-au avut saloanele de înfrumuseţare amenajate cochet şi cu aparatură modernă.

Cei 44.000 Euro care pot fi accesaţi prin Programul Start-up Nation – Romania sunt mai mult decât suficienţi pentru a porni o mică afacere de succes. Programul nu presupune nicio contribuţie proprie a beneficiarului. Spre exemplu, jumătate din această sumă, adică 22.000 Euro, acoperă, fără discuţii, dotarea şi utilarea completă a unui salon cu cea mai modernă aparatură de coafor, cosmetică, manichiură/pedichiură. Din restul de 22.000 Euro, proprietarul noii afaceri poate plăti 3 salarii timp de 12 luni, chirie pentru spatiul în care va funcţiona coaforul, consultanţa pentru scrierea şi implementarea proiectului, ba chiar îşi poate construi un site de prezentare.

În Programul Start-up Nation - Romania sunt eligibile firmele înființate după 30 ianuarie 2017 care crează minim un loc de muncă şi îl menţin cel puţin doi ani. Domeniile de activitate cele mai bine cotate sunt IT, producție, industrii creative (sănătate și educație), servicii și comerț. Observatorul Prahovean: http://www.observatorulph.ro/economic/79745-cum-poti-primi-200-000-lei-de-la-stat-ca-sa-iti-deschizi-un-salon-de-infrumusetare ECONOMIC | Stiri din Ploiesti Prahova - www.observatorulph.ro © Stiri din Ploiesti Prahova - www.observatorulph.ro


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page