top of page

Vineri, 30.03.2018, a fost publicat ghidul pentru Programul Start-Up Nation, cat si pentru alte 5 pr


Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat (MMACA) a publicat vineri în dezbatere publică schemele de implementare pentru șase programe de finanțare din fonduri naționale, printre care și Start-up Nation 2018. Peste zece mii de antreprenori vor putea solicita, în cursul acestui an, finanțare nerambursabilă prin una din aceste scheme de finanțare.

Programele naționale de finanțare a mediului de afaceri din România vor debuta în curând, după ce schemele de implementare au fost publicate pentru dezbatere publică astăzi, pe site-ul Agenției pentru Implementarea Programelor și Proiectelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (AIPPIMM). În total, procedurile de implementare pentru șase programe naționale sunt deja disponibile pentru consultare, iar în perioada următoare vor fi anunțate sesiunile de depunere a cererilor de finanțare.

Principalul program de finanțare care a funcționat în 2017, respectiv programul Start-up Nation România, va continua să sprijine afacerile debutante din mediul urban și rural, având alocat, conform procedurii de implementare disponibile pe site-ul AIPPIMM, cel mai mare buget dintre cele șase programe naționale.

Iată care vor fi oportunitățile de finanțare de care antreprenorii ar trebui să țină cont în perioada următoare:

1. Programul Start-up Nation România

Acest program de finanțare are alocate, în cadrul proiectului de buget pentru anul 2018, fonduri de două miliarde de lei, mai mult decât în sesiunea din anul trecut. Conform informațiilor publicate în schema de minimis, programul Start-up Nation urmărește finanțarea unui număr de 10.000 de beneficiari în 2018.

Aplicanții care nu au primit sprijin nerambursabil în anii anteriori, pot aplica pentru finanțare. Totuși, asociatul/actionarul care a primit spriji printr-o societate aplicantă la program în anii anteriori nu mai poate aplica pentru finanțare.

Descarcă schema de minimis lansată în dezbatere publică de la finalul acestui articol.

2. Programul Femeia Manager

Bugetul alocat schemei de minimis pentru anul bugetar 2018 este de un milion de lei. Prin implementarea programului în anul 2018 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr minim de 400 de participanți la conferințe regionale, minim 120 participanți la workshop-uri și minim 28 participanți la conferințe internaționale.

3. Programul de microindustrializare

Programul de Microindustrializare sprijină firmele care au un istoric de cel puțin 12 luni să obțină un ajutor financiar nerambursabil de până la 450.000 de lei în vederea înființării sau dezvoltării unor mici fabrici. Prin urmare, codurile CAEN eligibile în cadrul acestui program de finanțare sunt limitate la cele din clasa 1, 2 și 3.

Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de 660 de beneficiari, din care 165 de beneficiari în anul 2018.

Schema de minimis se poate descărca de mai jos.

4. Programul Comerț și Servicii

Acest program va primi în acest an un buget de aproximativ 50 de milioane de lei, egal cu cel disponibil în 2017. Acești bani vor putea fi utilizați de către firmele private care au un istoric de cel puțin un an de zile pentru demararea sau dezvoltarea unor afaceri în domenii de activitate din sfera comerțului sau serviciilor de piață.

Prin implementarea programului în perioada 2018-2020 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr de maxim 600 de beneficiari, din care 200 de beneficiari în anul 2018.

5. Programul pentru Meșteșuguri

Prin intermediul acestui program de finanțare, meșteșugarii și cei care comercializează produse artizanale pot participa gratuit la târguri de profil în scopul vânzării propriilor produse. Cheltuielile eligibile pe care acești beneficiari le pot deconta sunt cele legate de transportul produselor și participarea la un târg de artizanat.

Schema de minimis este dispoibilă pentru consultare mai jos.

6. Programul EMPRETEC

Acest program de finanțare sprijină participarea persoanelor fizice la cursuri și workshopuri de antreprenoriat, în vederea dobândirii acelor cunoștințe și abilități necesare pentru lansarea unor viitoare afaceri. Bugetul în anul 2018 este estimat la 504 mii de lei, identic cu cel din 2018.

Sursa: https://www.avocatnet.ro/articol_47064/Finan%C8%9B%C4%83ri-firme-2018-Au-fost-publicate-ghidurile-pentru-%C8%99ase-programe-printre-care-%C8%99i-Start-up-Nation.html


Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page